sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Nu te-a distrus,poti si fara el!


Asadar, ai fost inselata. Este devastator. Nu poti manca, nu poti dormi, nu mai ai liniste. Descoperirea ca iubitul tau are o aventura iti da adevarate dureri de inima. Esti foarte dezamagita. Dar daca incearca din rasputeri sa te recastige si vrea sa-l ierti? Sigur incepi sa-ti pui intrebari: Ar trebui sa-l iert? Ma va insela din nou?Infidelitatea este cel mai grav lucru care poate avea loc intr-o relatie. Cand un partener il inseala pe celalalt, ii lasa acestuia rani pe care le va tine minte toata viata. Oricine poate fi inselat. Varsta frageda nu garanteaza ca acest lucru e mai usor de suportat. Ba chiar persoanele foarte tinere sufera mai mult din aceasta cauza, iar iluziile de dragoste eterna si perfecta le sunt spulberate.
Orgoliul este mult prea ranit si preferi sa fii singura decat cu un asemenea barbat. Esti sigura ca totul a fost perfect si nu ai gresit cu nimic. Mereu am crezut ca intr-o relatie sunt doua persoane, asadar ambele poarta o vina intr-o astfel de situatie, poate nu la fel impartita, dar fiecare are vina lui.
Daca faci pasul spre iertare cum reusesti sa ai incredere iar in el? Tot timpul te vei gandi ce face, oare cu cine e, sa-l suni sa vezi daca este in regula. Este important sa depasesti aceste intrebari care, chiar daca vrei sau nu, vor exista undeva ascunse in sufletul tau ranit.
Exista o diferenta mare intre a afla ca esti inselata si a vedea cu ochii tai. Nimic nu poate fi mai dureros din punct de vedere sentimental. In functie si de modul cum afli o sa iei si o decizie.
Ce faci ca sa-l uiti?
1. Coboara-l de pe piedestal!
Nu-l mai idealiza si nu-l mai privi ca fiind singurul om minunat. Nu mai pierde vremea admirandu-i fotografia. Nu te repezi sa-i raspunzi la telefon, la mesaje sau e-mail-uri.
2. Nu-l contacta!
Este important sa renunti in a-ti face sperante de impacare si sa intrerupi orice fel de legatura. Nu te plange si nu te milogi; nu te imbata; nu-i scrie e-mail de despartire; nu-i trimite CD cu melodiile lui preferate; nu-i dedica un cantec la radio. Daca te vrea inapoi stie unde sa te gaseasca. Stie ca tu il vrei inapoi si nu face nimic, poate ca ar trebuie sa-ti dea de gandit.
3. Scrie ceea ce simti!
Scrie-i o scrisoare in care descarca-te de toate sentimentele negative pe care le simti, apoi separa-le de tine. Dupa ce recitesti scrisoarea, arde-o, rupe-o sau arunc-o dar in nici un caz nu o trimite. Vei regreta mai tarziu, daca o trimiti.
4. Evita locurile pe care sti ca le frecventeaza!
Nu te aventura pe teritoriul lui, nu vei fi binevenita. Gaseste locuri noi unde sa iesi pentru o vreme si fa-ti prieteni noi, daca este nevoie. Dupa o vreme, te poti intoarce la viata de inainte, la locurile frecventate anterior, eventual la prietenii comuni.
5. Indeparteaza tot ce are legatura cu el!
Nu trebuie sa le arzi sau sa le arunci definitiv, dar fotografiile, cadourile, scrisorile ar fi bine sa nu le ai in preajma, sau cel putin nu in campul tau vizual. Daca este necesar sa-ti schimbi toata garderoba pentru a scapa de amintiri, nu mai sta pe ganduri! Ca o regula generala, daca ceva iti aminteste de el, incearca sa scapi de acel obiect. Aceasta iti poate aduce echilibrul sufletesc si mintal.
6. Petrece-ti timpul cu prietenii!
Lasa-i pe prietenii tai sa-ti reaminteasca ca fostul nu era asa perfect cum il vedeai tu. Cand ai chef sa-l suni, mai bine suna-ti un prieten si iesiti in oras.
7. Bucura-te de libertate!
Libertatea este intotdeauna imbatatoare. Bucura-te de fiecare activitate pe care nu o agrea fostul si la care trebuia sa renunti. Calatoreste, joaca-te pe calculator, mergi la cumparaturi, uita-te la tv o zi intreaga. Fa numai ceea ce doresti! Apuca-te de un sport sau mergi la sala.
8. Aminteste-ti de partile rele ale relatiei!
Daca ti se face dor de el, aminteste-ti de toate momentele in care s-a purtat urat cu tine. Aminteste-ti de fiecare moment in care te-a dezamagit sau te-a ranit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu